Jussi-palkinto täyttää 80 vuotta

Juhlavuoden kunniaksi yleisö saa ensimmäistä kertaa äänestää Jussi-palkinnon saajan. Yleisöäänestys aukeaa tänään nytleffaan.fi -elokuvateatterisivustolla: https://nytleffaan.fi/jussiaanestys/ 

Yleisö voi äänestää Jussi-patsaan saajaa Yleisön suosikkinäyttelijä -kategoriassa, jonka ehdokkaat on valittu viidestä viime vuoden katsotuimmasta elokuvasta. Samalla sivustolla voi myös äänestää suosikkielokuvaa, jolle jaetaan edellisvuosien tapaan kunniakirja Jussi-gaalassa.

Juhlavuoden Jussi-gaalan 2024 suoran lähetyksen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla juontavat kokeneet valkokankaan tähdet Katariina Kaitue ja Jaana Saarinen. Juontajista kuvia tiedotteen lopussa olevan pressikuvalinkin takana.

JUSSI-PALKINTO 80 VUOTTA
Ensimmäiset Jussit jaettiin 16.11.1944 helsinkiläisessä ravintola Adlonissa, jossa myös kuvattiin paljon Suomi-filmin elokuvia. Pääosa-Jussit ojennettiin Ansa Ikosella ja Joel Rinteelle. Jussin ohjauksesta sai Hannu Leminen rakkauselokuvasta Valkoiset ruusut. Kaikki Jussi-palkitut: https://www.jussit.fi/jussipalkitut Vuonna 1944 perustettu Jussi-palkinto on Euroopan vanhin edelleen jaettava elokuvapalkinto.

Vuoden 2023 parhaille kotimaisille elokuville jaetaan Jussi-palkinnot perjantaina 22.3.2024 Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Jussi-gaala esitetään suorana lähetyksenä klo 19.30 alkaen. Gaalavieraille tarjoillaan juhlavuonna kokonaan kasvipohjainen menu ja pääyhteistyökumppanina on Valion Gold&Green.

Yleisöpalkinnon kumppaneina ovat tänä vuonna Biorex Cinemas, Finnkino ja Suomen Filmikamari. Gaalassa jaetaan lisäksi 20 000 euron arvoinen Nordisk Film -palkinto.

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt Filmiaura ry:lle tukea Jussi-gaalan järjestämiseen.

KATARIINA KAITUE loistaa Suomen Kansallisteatterin lavalla, jossa hän kuuluu vakituiseen näyttelijäkuntaan. Teatterilavojen lisäksi hänet on nähty lukuisissa elokuva-, tv- ja äänirooleissa. Kaitue on nähty myös kisaamassa Tanssii tähtien kanssa että Amazing Race -ohjelmissa.

JAANA SAARINEN on tehnyt mittavan uran elokuvien, tv:n ja teatterin parissa. Saarinen oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Äiti, ja hänet nähdään tänä vuonna teatteriensi-illan saavassa Mielensäpahoittajan rakkaustarina -elokuvassa. Hän on ollut myös Talent Suomen tuomarina sekä Ei saa nauraa -kisaajana.

ÄÄNESTYSTRAILERI
https://www.youtube.com/watch?v=M1m3T76XL10

JUSSI-EHDOKKAAT 2024
https://www.jussit.fi/uutiset/2024/1/24/jussi-ehdokkaat-vuoden-2023-kotimaisista-elokuvista

Facebook: Jussi-palkinto
@jussigaala
IG: @jussi_gaala

Filmiaura Ry