Filmiaura tarkentaa palkinnoista käytettävää nimistöä

 
header_jussi.jpg

Tiedoksi lehdistölle ja jäsenille 19.11.2018

Filmiaura ry jakaa vuosittain Jussi-palkinnot ja haluamme tarkentaa palkinnoista käytettävää nimistöä.  "Yleisö-Jussia" ei terminä ole eikä se ole virallinen Jussi-palkinto.

Virallisten Jussi-palkintojen saajat valitsee Filmiauran jäsenistö. Yleisöpalkinto, joka jaetaan vuosittain Jussi-gaalassa, ei ole Jussi-palkinto eikä sille jaeta Jussi-patsasta. Se on Jussi-gaalan yhteistyökumppanin järjestämän yleisöäänestyksen palkinto. Yleisöpalkinto on toki tehty yhteistyössä Filmiauran kanssa ja se on erittäin tärkeä palkinto, jonka kautta yleisö pääsee antamaan äänensä. Yleisön suosikkielokuvan äänestyksen voittaja saa yleisön suosikkielokuvan kunniakirjan ja se jaetaan Jussi-gaalassa.

Toivomme ettei yleisö-palkinnosta käytetä termiä ”Jussi-voittaja” tai ”yleisö-Jussi”. Palkinto on Yleisön suosikkielokuva ja se jaetaan Jussi-gaalassa. ”Jussi-voittaja”-termiä saa käyttää vain Jussi-patsaan voittajista.

Jussi-palkintokategoriat löytyvät täältä: http://www.jussit.fi/jussi-tietoa/

Filmiaura ry:n hallitus

 
Jussigaala