JUSSI-GAALA JÄRJESTETÄÄN LOKAKUUSSA

Tiedote
25.3.2020, Filmiaura ry

JUSSI-GAALA JÄRJESTETÄÄN LOKAKUUSSA
Kotimaista elokuvaa ja sen tekijöitä juhlitaan 14.10.

Koronavirustilanteen takia maaliskuulta siirtynyt Jussi-gaala on saanut uuden päivämäärän. Jussi-palkinnot vuoden 2019 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille jaetaan keskiviikkona 14.10.2020 Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallilla. Suora TV-lähetys nähdään MTV3-kanavalla klo 19.30 -22.00 ja sen tuottaa Solar Republic. Lähetyksen juontavat Mikko Leppilampi ja Anna-Maija Tuokko.

Gaalaan ilmoittautuneille juhlavieraille lähetetään lisätietoja ilmoittautumisen siirtymisestä uudelle gaalapäivälle. Illan aikataulu ja ohjelma pysyvät pääasiassa samana. Ilmoittautuminen on mahdollista myös uusille gaalavieraille paikkatilanteen niin salliessa, ja tästä lähetetään tietoa tarkemmin syksyllä lähempänä gaalaa.

Jussi-patsaat jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry ja lopulliset voittajat esivalintaraadin valitsemista ehdokkaista on äänestänyt Filmiaura ry:n jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä. Äänestys päättyi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti maaliskuussa eikä sitä avata uudestaan. Tieto voittajista pysyy salassa, sillä se on gaalalähetykseen saakka ainoastaan ääntenlaskijoiden hallussa.

Yleisön suosikkielokuvaäänestyksen on järjestänyt Elisa Viihde ja äänestys oli käynnissä 18.2.-18.3. välisen ajan osoitteessa elisa.fi/jussit. Yleisö pääsee vielä myöhemmin syksyllä äänestämään suosikkielokuvaansa, kun Elisa Viihteen äänestys yleisön suosikkielokuvasta avataan uudestaan lähempänä uutta gaalapäivää. Tästä ilmoitetaan erikseen.

Ensimmäiset Jussit jaettiin 16.11.1944. Vuonna 1944 perustettu Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto.

www.jussit.fi
Facebook:Jussi-palkinto
Twitter:@jussi_gaala
IG:@jussi_gaala
Hashtag:#jussigaala #jussigaala2020

Lisätiedot
Filmiaura ry: filmiaura@jussit.fi

Filmiaura Ry